U bent hier: randevents » PROGRAMMA

stel zelf je programma samen

BEER & FOOD

Ook food kan natuurlijk niet ontbreken op Just Beer en er is veel aandacht voor ‘foodpairing’.  Kies voor één van de workshops rond het thema ‘beer and food’ en je ontdekt concrete tips over welk bier bier passend is met welke hapjes. Proeven en testen kan meteen, de hapjes zijn ter plaatse te koop in de foodpairing-village.

TEST JE BIERKENNIS

Nieuw zijn de "Blind tastings" in de Beerwulf Experience Room.  Ga actief aan de slag en test je bierkennis. Wie denkt dat hij alles moeiteloos zal herkennen, zou wel eens voor een aantal verrassingen kunnen komen te staan!

10 SMAAKROUTES

Wie het moeilijk vindt om te kiezen uit het uitgebreide aanbod, kan zich laten leiden door de smaakroutes om zo een selectie te maken uit de meer dan 200 aanwezige bieren ….

Sofie tekende speciaal voor het festival 10 smaakroutes uit. Bij aankomst heb je de mogelijkheid om één van deze trajecten te kiezen. Op basis van je eigen smaak en voorkeur krijg je dan per route vijf degustaties van 10 cl voorgesteld die je ‘oplopend’ kunt degusteren (van licht naar zwaarder). Op deze manier leer je ongetwijfeld een pak nieuwe bieren kennen waar je je vanuit jezelf misschien nooit aan zouden wagen.

Nieuwsgierig? Ontdek de routes in het programma hieronder

SMAAKROUTES

11:00

Volg één van de 10 uitgestippelde smaakroute tijdens je bezoek aan Just Beer!

Meer info Toevoegen aan kalender03/11/2018 11:00:0004/11/2018 19:00:00SMAAKROUTES1. JUST TRY Op deze smaakroute ontdek je verschillende smaken en bierstijlen waarbij we je stapsgewijs doorheen de boeiende bierwereld leiden. 2. JUST HOP De hop is de druif van het bier. Proef hoe de variëteit, herkomst en hoeveelheid van de hoppen de aroma’s en smaak van het bier bepalen. 3. JUST NEW Elk jaar stijgt het aantal bieren en brouwerijen. Op deze route degusteer je enkele toppers onder de nieuwkomers. 4. JUST BLOND Zeg nooit zo maar ‘blond’! Van saison tot tripel, ze hebben misschien dezelfde kleur, qua smaak liggen ze echter sterk uiteen. 5. JUST SOUR Van een prachtige oude geuze tot een magnifiek Vlaams oud bruin, zuur is echt typisch Belgisch. Deze route leid je naar onze zure parels. 6. JUST SESSION Bier hoeft niet zwaar te zijn om lekker te zijn. Deze laag alcoholische bieren (< 5 %) zullen je stuk voor stuk verrassen met hun smaakvol karakter. 7. JUST SPICE Kruiden zijn een ontzettend leuk ingrediënt. Elk bier op deze route werd gebrouwen met verschillende kruiden. Kun je ze proeven in het bier? 8. JUST DIFFERENT Zin om je grenzen wat te verleggen? Ongewone en krachtige bieren of gerstenat gebrouwen met zeer bijzondere ingrediënten, dat is wat je mag verwachten. 9. JUST DARK Van karamel, chocolade tot koffie en tabak, de mout geeft het bier kleur maar ook aroma’s en smaak. In het spoor van de mout proef je van zacht zoet donker bier tot een gebrande koffiestout. 10. JUST OAK Meer en meer laten brouwers bieren rijpen op hout en het resultaat is vaak een complex en verfijnd bier. Neem de tijd om van deze bieren te genieten. DD/MM/YYYY