U bent hier: Nieuws » Meet the brewer sessions: 9 brouwerijen vertellen hun verhaal

Nieuws van de organisatie

Meet the brewer sessions: 9 brouwerijen vertellen hun verhaal

De brouwerijen die je op Just Beer beter kunt leren kennen zijn bekend. Je ontmoet ze tijdens de meet the brewer sessions (telkens 30 minuten).

 

ZATERDAG 11 NOVEMBER

  • De Kustbrouwerij – Bart Verdonck om 12u00

Het begon als thuisbrouwerij in Leffinge (Middelkerke). Maar er moest écht gebrouwen worden, dat werd steeds duidelijker. Het recept werd steeds fijner afgesteld en bij het zoeken naar typische streekingrediënten in de duinen van Middelkerke werd de naam van het eerste bier geboren: het Dunekeun (West-Vlaams voor duinkonijn).

Het vervolg van dit boeiende verhaal laten we graag aan Bart zelf over.

  • Flying Dutchman NoMad Brewing Company – Ronald De Waal om 14u00

Ronald de Waal aka the Flying Dutchman noemt zichzelf een ‘a true NoMad brewer’. Met meer dan 20 jaar brouwervaring is hij één van de vlaggendragers van de ‘craftbeer movement’. Hij brouwde al in Finland, Nederland en België en hij is steeds op zoek naar nieuwe recepten en nieuwe ideeën. Vrijheid draagt hij hoog in het vaandel: de vrijheid om te brouwen wat en waar hij wil. Hoe hij van een zeemeermin in het pretpark, brouwer werd, vertelt Ronald u met veel plezier op JUST BEER.

  • Seizoensbrouwerij Vandewalle – Chris Vandewalle om 16u00

Door geschiedkundige kennis met passie voor het bier te combineren, weet brouwer Chris Vandewalle oude tradities in ere te houden. Hij gaat op zoek naar hoe bier in de Westhoek vroeger werd gebrouwen en gebruikt elementen hiervan in het brouwproces. Zo is het donkere bier ‘Reninge Oud Bruin’ gebaseerd op een bier dat in Lo-Reninge gemaakt werd in 1904. Chris Vandewalle: “Ik heb onderzocht welke methodiek men gebruikte en hoe ik dit bier opnieuw een ziel kon geven.” Over Reninge Bruin en zijn andere creaties, laten we Chris graag zelf aan het woord.

  • Omer Vander Ghinste – Sam Quartier om 18u00

In 1892 koopt Remi Vander Ghinste een woonhuis met bijhorende gebouwen van een brouwer voor zijn 23-jarige zoon Omer. Datzelfde jaar nog rollen de eerste vaten Ouden Tripel (het huidige Vanderghinste RoodBruin – het speciaalbier van Zuidwest-Vlaanderen) al over de Bellegemse kasseien.

Wil je graag meer weten over spontane gisting, roodBruin maar ook de andere bieren van Omer Vander Ghinste? We laten met plezier expert ter zake, brouwmeester Sam Quartier, voor je aan het woord.

  • Birrifico del Doge – Veronica Vecchiato om 20u00

Deze Italiaanse brouwerij ligt in Zero Branco, in de Po vallei tussen Treviso en Venetië. Het karakter van de streek vol rivieren en meren vind je terug in hun bier: pure smaken, zuiver water, lokale ingrediënten. Ze brouwen met puur bronwater en biologische producten. Door vooral Duitse stijlen te brouwen, zijn ze buitenbeentjes in de Italiaanse craft beer scene. Omdat ook vrouwen weten waarom, laten we graag, Veronica Vecchiato van Birrifico del Doge, aan het woord voor u.

Deze sessie wordt in het Engels gehouden.

 

ZONDAG 12 NOVEMBER

  • Bliksem – Merijn Dietvorst om 12u00

Zo oud als de natuur zelf, gevaarlijk en verrassend, dat is Bliksem! Eerlijk bier van levensgenieters voor levensgenieters, noemen ze het zelf, met een stevige body en een volle smaak, een Bourgondische basis met een tegendraadse attitude. Dat tegendraadse vertaalt zich perfect in hun muziekvoorkeuren: metal, rock, punk en hardcore, oftewel hard en compromisloos. Muziek en bier zijn voor de heren van Bliksem een logische combinatie. Hun muziekstijlen voel je in je onderbuik en schreeuw je mee met je hart. Zo ook met hun bieren van recept tot etiket. Maak kennis met brouwer Merijn en zijn tegendraadse bieren!  

  • Brouwerij De Brabandere - Pieter Maes om 14u00

Liefde voor het brouwen zit in de genen van de familie De Brabandere. Met de beste meesterbrouwers aan hun zijde, wordt de traditie generatie na generatie voortgezet en bouwen ze verder aan ons rijke assortiment bieren. Via de BREWMASTER’S SELECTION, stellen dit jaar de drie Meesterbrouwers hun eigen unieke creatie voor die zij op gelimiteerde basis hebben gebrouwen.

Na de Wild Tripel Hop (Chris Van Acker) & de Wild Funky Wit (Yves Benoit) is het op JUST BEER aan Pieter Maes om ‘zijn’ Wild Quadrupel aan het grote publiek voor te stellen.

We zijn benieuwd!

  • Het Nest – Bart Cuypers om 16u00

Hoe een bierproefclub ‘de orde van de zatte mus’ uitgroeide tot een ware brouwerij met hun basis in de niet zo stille Kempen, dat is het verhaal van Het Nest. Hertenheer, Schuppenboer, Kleverentien, … alle namen van hun bieren verwijzen naar hun roots, de speelkaartenstad Turnhout. Het Nest brouwt voortaan ook bier in Brazilië.

Dat verhaal en zoveel meer hoort u van voorzitter & medestichter: Bart Cuypers.

  • Poppels Bryggeri – Petter Gunnarson om 18u00

Poppels is een Zweedse brouwerij met een lange traditie. De brouwomstandigheden zijn uiteraard gemoderniseerd, maar de passie om een geweldig bier te brouwen is dezelfde gebleven. Brouwer Daniel is enorm gedreven. Als hij niet in de brouwerij zit, leest hij boeken of blogs erover.

Just Beer is zeer trots hem te mogen ontvangen en we laten hem met plezier vertellen over zijn liefde voor het brouwen.

Deze sessie wordt in het Engels gehouden.

terug naar overzicht