U bent hier: Blog

Blog

Op ontdekking dankzij de smaakroutes

27 oktober 2017

Ben je een startende bierliefhebber of een foodie met interesse in bier, maar heb je schrik om op een bierevenement verloren te lopen? Omschrijf je jezelf als een ervaren bierliefhebber, maar heb je het gevoel op bierfestivals altijd dezelfde bieren te proeven? Just Beer heeft de oplossing!

Sofie Vanrafelghem werkte een aantal smaakroutes uit met telkens een andere insteek.

Beer and Food: vijf basisprincipes

20 oktober 2017

Benieuwd hoe een foodpairing nu precies werkt? Lees zeker verder als je de vijf basisprincipes wilt leren kennen om een bier mooi met een gerecht te laten samengaan.

Proeven in zeven eenvoudige stappen

3 oktober 2017

Of je nu een volleerde bierdrinker bent of net je eerste speciaal bier hebt geproefd, een aantal zaken zijn voor elke bierliefhebber van cruciaal belang. Van het correct spoelen van je glazen tot het doorslikken van je bier bij het proeven, dankzij deze 7 eenvoudige tips kan ook jij een echte bierkenner worden. 

Waarom je Just Beer niet mag missen!

8 september 2017

Het nieuwe evenement Just Beer brengt een weekend voor pure genieters en echte bierliefhebbers naar Kortrijk. Samen met Sofie Vanrafelghem werd een selectie gemaakt van de beste kwaliteitsbieren.

Wie is Sofie Vanrafelghem?

28 augustus 2017

Sofie Vanrafelghem traint als Master Beer Sommelier horeca van Dubai tot New York. Ze werkt als bierconsultant voor restaurants, brouwerijen en hotels. Daarnaast schrijft ze over haar passie in verschillende media en werd ze door Toerisme Vlaanderen in 2016 verkozen tot Culinaire Ambassadeur van Vlaanderen.